На всички ни е добре позната „бързата храна“ или „Fast Food”), нейните основни и добре познати компоненти са: хамбургерите и пиците.

Различното часово време на всеки от семейството прави така, че не остава време да се сготви за обяд или вечеря, всички да са заедно и да отделят достатъчно време за едно нормално хранене.

Стресът и липсата на време, заедно с нездравословните храни, създават предпоставки за лоши хранителни навици.

Една дейност толкова приятна, както трябва да бъде храненето, се превръща в един истински проблем.

Затова, преди лошите навици да се превърнат във лесно взимане на решение за бързото хранене има едино движение, коeто се казва: Slow Food.

 

3

 

Както неговият превод посочва, говорим за бавно хранене, нека променим нашите лоши навици на хранене.

Товa движение води началото си от 1989, като отговор на забързаният живот, който водим. Една от неговите главни цели е да се подобри начинът ни на живот.

За да се постигне се подчертава по-добрият начин на хранене, превръщайки храненето в изкуство.

За Slow Food храната трябва да бъде с добро качество, чиста и точна/правилна. Храната е приготвена по възможно най-натуралният начин.

Slow Food се асоциират с еко-гастрономия, където изработената продукция, агрикултурата, примитивните техники за ловене на риба и скотовъдството са водещи.

Целта на движението Slow Food е да се постигнат навици, които позволяват да се насладим на храната  по възможно най-натуралният начин

fashionmix.eu%20