6-те билки и подправки помагащи за борбата с рака

Не чакай повече за да започнеш да ги използваш!

Вярно е, че няма рецепта, нито инстрикции, които да ни осигорят че никога няма да заболеем от рак, но съществуват най различни начини за да избегнем тази възможност.

Здравословното хранене е една от най-добрите форми да се предпазим от рака, също така ако добавим някоя подправка се засилва този ефект.

 

#6 Джинджифил2

Тази стара и много позната подправка е била използвана в миналото за домашно лечение. Използва се за лечение на различни неразполужения, като почнем от настинката и стригнем до барбата със запека. Може да се използва в суров вариант о на прах.

Богат е на витамини, минерали, антиоксиданти и аминокиселини необходими за тялото и помага за да се предпазим от рак на яйчниците и рак на дебелото черво.

 

#5  Розмарин3

Средиземноморска билка даваща уникален вкус на храните е чудесен източник на антиоксиданти. Може да бъде добавена на супи, хляб, пиле, месо и още много. Помага при преяждане, стомашни проблеми или дихателни.

Освен да се предпазим от рак е препаръчителна тази билка за предпазване от алцхаймер.

 

#4 Червена люта чушка4

Лютата чушка съдържа химичната съставка наричаща се капсаицин, която помага за намаляването на болката. Също така помага за сърдечно-съдовите болести като помага да намали повишеното кръвно налягане в артериите до нормалните му стойности. Голямото количество на бета каротин предпазва имунната система и така от рак.

Благодарение на капсаицин(а) помага да задържи развитието на рака на простата. Внимавайте! Лютата чушка може да бъде много пикантна, затова я консумирайте в малки количества.

 

#3 Чесън5

Безбройни са полужителните качества на чесън. Много изследвания са доказали, че неговото консумиране в големи количества може да помогне за намалянето на рисковете от рак на стомаха, панкреаса, на гърдата, дебелото черво и хранопровода.

Чесънът може да предпази нашият организъм като възпрепядства формирането на вещества, които могат да провокират рак. Също така премахва излишните токсини от тялото, благоприятен за имунната система и налягането на артериите.

 

#2 Лайка6

Тази билка е позната с нейните безбройни благоприятстващи въздействия помагащи за различни здравословни проблеми и болести. Използва се за храносмилателни и дихателни проблеми, за лек сън и менструални болки.

Най-много се консумира във формата на чай и се доказа, че неговата консумация може да намали риска от рак на щитовидната жлеза до 80%.

 

 

#1 Куркума7

 

Тази подправка произлиза от Индия и набира все повече известност. Нейната важна съставка е куркумина, позната като анти-рак: умъртвява раковите клетки.

 

 

Тези са билките и подправките, които могат да ти помогнат с борбата срещу рака. Тяхната консумация не означава, че неможеш да зоболееш от рак, но с тяхното благоприятно въздействие рискът е по-малък.

fashionmix.eu%20