Косата е много важна за външният ни вид. Твоята изтощена, изтънена и накъсана коса не само, че не те кара да се чустваш добре, но и се забелязва от километри. Но не трябва да се чустваш зле, много от нас сме минали по този път. Днес ще разгледаме пет от най срещаните проблеми.

Въпрос 1: Обожавам серумите, защото бравят косата ми да блести, но понякога я омазняват. Какво да направя за да избегна този проблем?

Отговор: Глината за коса е една ефективна опция, тъй като предотвратява омазняването на косата и и придава блясък. Също така можеш да използваш продукти на силиконова основа, които се нанасят като вакса за коса, от корените към върховете.

 

Въпрос 2: Моята боядисана коса е много суха и изтощена. Съветват ме да си направя маска за коса, но незнам как се нанася…

Отговор: На първо място, трябва да избереш дълбоко хидратираща маска за коса, коята прониква на дълбоко и възстановява изтощената коса. След измиването с шампоан, нанеси маската върху цялата коса и я остави да действа 15 минути. Изплакни косата с хладка вода за да се освежи и да придобие блясък.

 

Въпрос 3: Имам малко коса и е много изтъняла. Нуждая се от някой трикове за придаване на обем.

Отговор: една добра подстрижка е идеалното решение. Подстригването на кичурите на различни дължини създава ефект за повече обем. Също така този вид подстижка не се нуждае от много грижи. Не забравяй, че да си поставиш ектенсиони, също е едно добре решение да постигнеш обем. Използвай шампоан за обем.

 

Въпрос 4: Когато ставам сутрин, косата ми е много слепнала. Какво да направя за да я изправя без да се налага да я мия?

Отговор: Най-важното е да използваш омекотяващ продукт и гребен с разредени зъби за да можеш да и дадеш движение.

 

Въпрос 5: Винаги съм прибягвала до използването на сешоар, но знам, че високата температура уврежда косата ми. Какво да правя?

Отговор: Необходимо е да използваш протектор за brishing. Също така е добре и да допълниш прицедурата с продукти за обем, които заздравяват косъма. Други възможности? Можеш да си направиш процедура веднъж седмично, която затваря кутикулата на косъма и предпазва косата от външните фактори.

fashionmix.eu%20