Ябълковата диета е един много бърз начин да свалите килограми. С времетраене от четири дена и е считана за пречистваща диета.

Ябълката е един от най-здравословните плодове, тъй като е богата на фибри, минерали и витамини. Препоръчва се да се консумира ябълката с кората, защото точно там в кората се съдържат много благотворни вещества за нашият организъм.

Именно заради високото си съдържание на фибри и вода ябълковата диета е толкова ефективна. Приемането на разтворими фибри заедно с водата ни дава сензация за ситост и така нямаме желание да хапнем нищо друго.

Тази диета ни казва основно, че трябва да консумираме по една ябълка преди всяко ядене. Една преди закуска, друга преди обяд и преди вечеря.

Очевидно е, че не служи за нищо, ако след консумирането на ябълката се нахвърлим на всичко що ни се предложи, като пържено, сладки, меса.  Въпреки, че е позволено да се приема всякакъв вид храна след ябълката, трябва да се съобразяваме, всеки имайки в предвид своят метаболизъм, хранителни навици и спортна активност.

Също така се препоръчва комбиниране с пречистващи и подпомагащи храносмилането чайове и практикуване на спорти занятия. Една дневна ражодка от 4-5 километра е достатъчна. От друга страна помага и ако спим по 7-8 часа, които са нужни на организма ни за да си отпочине.

Тази диета може да си приложи в нашето хранене и да ни помогне да променим някой лоши хранителни навици.

Тези, които имат проблеми с подуване на стомаха могат да приемат ябълката печена на фурна или на компот, тъй като под тази форма са по-храносмилателни.

fashionmix.eu%20