Храни които пречистват черният дробСлед няколко дни купон и после почивка си мислим, че всичко е наред. Но нашето тяло все още не се е възстановило от онази луда вечер (или вечери). Никога не е излишно да си прочистим организма и то по възможно най-натуралният начин. Даже това може да бъде една добра идея как да започнем седмицата. На прав път сме…нали?

 

 

 

 

Ето и някой храни, които ще ти помогнат да пречистиш черният си дроб:

8 храни, които пречистват черният дроб

 

1. ЧесънХрани които пречистват черният дроб-всичкозанея

Без място за съмнение, чесънът е една от най-добрите храни, които пречистват черният дроб по натурален начин. Активира ензимите, които чистят токсините, докато алицинът и селений, които се намират в чесънът поддържат черният дроб чист и здрав. Можеш да го добавиш към всяко ястие, така хем ще бъде добре овкусено, хем и здравословно.

 

Храни които пречистват черният дроб-всичкозанея-vsichkozaneq

2. Куркума

Също като чесънът е лесна да се добави към храната. Дава приятен вкус на всяко ястие, като яйца, ориз и т.н.. Ще ти помогне да пречистиш черният си дроб и да премахнеш канцерогенните вещества.

 

3. ЗехтинХрани които пречистват черният дроб-vsichkozaneq-всичкозанея

Зехтинът и другите органични пресовани олиота (включително лененото и конопено семе) предлагат една основа от липиди, които абсорбират токсините от тялото. Използвай в салати и ястия няколко пъти в седмицата.

 

Храни които пречистват черният дроб-vsichkozaneq-vsichkozaneq4. Цитрусови плодове

Съдържат високи нива на витамин C, който функционира като натурален антиоксидант. Плодовете са много полезни, но лимоните, зелените лимони и портукалите са най-подходящи за пречистване на черният дроб. Не прекалявайте с тяхната консумация, тъй като могат да предизвикат нежелани ефекти.

 

5. БадемиХрани които пречистват черният дроб-всичкозанея-всичкозанея

Освен, че са много вкусни, съдържат високи нива на аргинин (киселина, която помага за премахването на токсините). Бадемите са богати на мастни киселини омега 3 и глутатион, които подпомагат по нормален начин пречистването на черният дроб.

 

Храни които пречистват черният дроб-всичкозанея-всичкозанея-всичкозанея7. Семена

Интегралният ориз и други зърнени храни съдържат високи нива на витамин Б комплекс. Те помагат за функционирането на черният дроб като: подобрява метаболизма. Избягвай храни направени от бяло брашно, замени го с интегрално брашно.

 

7. Зеленчуци от зелени листаХрани които пречистват черният дроб-всичкозанея-всичкозанея-vsichkozaneq

Благоприятни са за цялото тяло. Помагат за пречистването на кръвта и неутрализират тежките метали, пестицидите и други химични продукти.

 

Храни които пречистват черният дроб-vsichkozaneq-всичкозанея-vsichkozaneq8. Зелен чай

Зеленият чай съдържа катехин, антиоксиданти, които помагат за нормалното функциониране на черният дроб.

 

 

Хранете се здравословно и спортувайте.

fashionmix.eu%20