1Както знаем, правилното хранене е най-адекватнят път, който трябва да следваме за да сме здрави и да избегнем болестите. Точното хранене може да облагодетелства кръвоносната система, затова съветвам да се грижите за вашето тяло чрез подходящата храна.

В този случай, още веднъж няма да пропусна възможноста и ще ви препоръчам редица здравословни храни подходящи в грижите за сърцето и да се избегне какъвто и да е проблем, който може да се появи.

 

 

 

Храни за здраво сърце

Ябълките, например са познати като полезни за сърцето. Една ябълка на ден или чаша натурален сок от ябълка дневно предотвратява окисляването на организма със своята кора и натрупването на мазнина във вените и артериите по цялото тяло.

Грейпфрутът е друг плод, който също помага за здраво сърце. Също като ябълката е богат на антиоксиданти, поради което предпазва от сърдечни болести. Половин грейпфрут на закуска, четири пъти в седмицата (ако предпочиташ, може и повече пъти) е достатъчо за да се възсползваш от неговите ползи.

Рибата, с богатото си съдържание на Омега 3 позволява да намалят високите нива на холестерол. Затова поради високата си концентрация на Омега 3 са препоръчителни сьомгата, сърдината и скумрията.

Шушулковите зеленчуци помагат за свалянето на лошият холестерола и са богати на фибри. По една чинийка готвени боб или леща на ден са достатъчни.

fashionmix.eu%20