Възможно е да имаш колебания върху какво по-точно е хапче за следващият ден, затова в тази статия ще почерпиш информация, която може да ти бъде полезна и в същото време може да премахне някой съмнения.

Всеки път ние жените използваме по често хапче за следващият ден. Става въпрос за спешно противозачатъчно, което трябва да се използва след като сте имали сексуален контакт без да сте взели предпазни мерки. Хапчето за следващият ден не може да бъде използвано като обичайните противозачатъчни: използва се само при спешни случаи.

 

За това има различни причини:

- Не предпазва от зараза със СПИН и други заболявания предавани по полов път. Затова трябва да използваш презерватив.

- Това хапче само намаля риска от забременяване с едно 75% до 88% имайки по-малко действие от други методи.

- Този медикамент съдържа наситено количство на хормони, които влизат в твоето тяло и могат да пречинят щети на твоето тяло, затова е нужно да си наясно, че това хапче може да се използва само при спешни случаи.

- Този медикамент действа като задържа овулацията с  хормоните, които съдържа, в повечето случаи задържа бременноста. В случай, че се е получило забременяване, това хапче няма никакъв ефект върху ембриона, тоест не предизвиква аборт.

- Затова, ако трябва да вземеш този медикамент, трябва да го направиш възможно най-бързо за да бъде по-ефикасен (до 24 часа след като си имала сексуална връзка), защото има ограничено време до 72 часа за да го вземеш. В случай, че повърнеш до 2 часа след като си го приела, трябва да го вземеш отново.

- След като си взела хапче за следващият ден трябва да продължиш с твоите противозачатъчни за да не забременееш в бъдеще. При приемането на това хапче може да има странични последствия като повдигане, болки в главата или объркване на месечният цикъл

fashionmix.eu%20