Фондан Маршмелоу може да се използва за декориране на торти по същия начин както обикновенния фондан.

Съставките нужни за направата на  оригинален фондан, понякога могат да бъдат трудни за откриване, затова фондан Маршмелоу е другото решение за декориране на торти или създаване на фигурки.

Най-добре е да използваш бял фондан Маршмелоу, за да е по-лесно след това да му придадеш желаният цвят.

 

Нужни съставки:

- 200 гр. маршмелоу

- 400 гр. захар на кристали

Колкото количство използваш маршмелоу, винаги захарта е двойна на това.

 

Начин на приготвяне:

1. Разстопете маршмелоу в микровълнова, поръсвайки го предварително с малко вода (около 1 лъжица). Поставете го в 2микровълновата за около 1 минута на средна сила.

2. Когато го извадите от микровълновата го разбъркайте. Ако не се е разстопил нацяло го върни в микровълновата, за колкото време е нужно.

3. Когато маршмелоу се е разстопил нацяло (можеш да го намачкаш с една вилица за да избегнеш да не изгори, поради това, че е бил много време в микровълновата) го извади и му добави захарта.

4. Започни да размисаш с една шпатула и постави тестото върху масата.

5. Когато се е получила по-плътна смес, омазни рацете си с масло и започни да месиш с ръце.

6. Веднъж след като се е получило тесто, можеш да добавиш оцветителите.

7. За да го съхраниш увий с найлон и го постави в хладилника.

8. Когато ще използваш тестото за декориране, след като го извадиш от хладилника го остави малко на стайна температура.

9. Веднъж декорирана тортата не трябва да се поставя в хладилника за да не се развали структората и.

fashionmix.eu%20