Тримлечната торта е типична бишкота от латиноамерика, която по името си издава, че се приготвя от три вида мляко: кондензирано мляко, сухо мляко и сметана. Много богата на вкус и много лесна за приготвяне.

 

 

Нужни продукти:

- 200 гр. брашно

- 1 лъжичка мая на прах

- 6 яйца

- 200 гр. захар

- 1 лъжичка ванилия

- 1 кутийка кондензирано мляко

- 1 кутийка мляко на прах

- 1/2 сметана (полувин кутия)

 

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцата с една бъркалка и добавайте захар малко по малко.

2. Добавете брашното и продължете да разбърквате, но с ръце.  Добавете ванилията и маята на прах.

3. Поставете сместа в съд за печене предварително намазнен.

4. Печете на 200˚C в продължение на 25-30 минути.

5. Разбийте трите вида мляко. С една пръчица надупчете изпеченият блат на различни места. Изсипете сместа върху бишкотата.

6. Поставете тортата в хладилника за да се охлади и да може млякото да попие в бишкотата.

За да приготвите кремът, който покрива тортата, разбийте три белтъка от яйцa, добавяйки захар (10 супени лъжици), докато постигнете желаната консистенция.

fashionmix.eu%20