Да прекараме целият си ден, днешно време във фризьорският салон е почти невъзможно: не само, че нашият бюджет е малко свит, а и нямаме толкова време. Но една перфектна прическа от професионалист не е необходима всеки ден. В този случай ти даваме няколко прости и бързи съвета за да поддържаш твоята коса.

1. Ултраприлепнала: веднъж след като сме минали цялата коса с преса за изправяне, напръскайте я добре със слаб спрей за фиксиране. След това, завъртете шишето от спрей, от корените чак до крайчеца на косата. Цилиндричната форма на спрея се адаптира перфектно на формата на вашата глава и прилепва косата.

2. Контролирани къдрици: През зимата, къдравите и чупливи коси са неконтролеруеми. Но един добър начин да ги контролираме е да оставим да се изсуши косата по естествен начин, без да използваме сешоар или дифузор. Когато го правим в къщи на горещо и излезем на студено, косата получава леден шок и така къдриците са по-живи и дисциплинирани.

3. Тайната на antifrizz: Веднъж след като сте приключили с разресването, напръскайте лак върху косата и минете с длан, където виждате, че има непокорна коса. Това ще ви помогне да контолирате досадното и грозно frizz (къдрици) и също така прави,че вашата прическа издържа много повече време.

4. Перфектно гладка: Не можеш да постигнеш тази секси гладка коса, която толкова ти харесва? Пробвай с този трик: раздели влажната коса на тънки кичури и изсуши всеки един по отделно използвайки кръгла средна четка за коса. Започни с долната част на косата, от към вратът и така до най-горните кичури.

5. Не прекалявай със серума: Вярно е, че е един добър съюзник, но не и когато прекаляваме. Най-добрият начин да го приложим е като поставим няколко капчици върху дланта, втривайки много добре и разделяйки кичур по кичур от средата на косата към върховете. Резултат? Силиконът, който съдържа формира една мембрана върху косата и я възстановява мигновенно и и дава много блясък.

fashionmix.eu%20