Кожата на бебето трябва да бъде в добро здраве, а не в лошо състояние. Проблемите, с които ще се срещаме са различни, ако не се вземат елементарни мерки и не се грижим за нея както трябва. Един от тези проблеми са памперсите, които причиняват подсичане. Ето и някой съвети да го избегнем.

Не използвайте талк: освен, че запазва кожата на бебето суха, също така не и позволява да диша, причинявайки набирането на пот и по този начин раздразва кожата.

Нищо пластмасово не може да бъде в контакт с гениталите на вашето бебе. Ако се получат раздразнения по кожата, предотвратете изпозването на памперси от този материал и преминете на платени, които ще позволят на кожата му да диша нормално.

Не сменяйте марките на памперсите, нито на кремовете, които изпозвате. Кожата е свикнала на една марка и ако се смени е много вероятно да се причини появата на подсичане на кожата на вашето бебе.

Честата смяна на памперса, позволява на кожата да диша. Трябва да имаме на предвид, че на едно бебе на възраст между шест и  дванадесет месеца изисква смяната на памперс по четири или пет пъти на ден, за да бъде кожата му здрава.

Почиствайте добре между краката на бебето, така ще запазите кожата чиста. Можете да използвате хладка вода и влажна хавлийка за да почистите вашето бебе.

Ако все пак сте избрали да ползвате памперси от плат, погрижете се винаги да бъдат добре изпрани, за да не се подсече кожата. Можете да изпозвате нежни сапуни, без оцветители или алкохол.

Надявам се, че моите съвети са ви били от полза.

fashionmix.eu%20