Топчиците от бишкота (cake pop) или бишкотопчици, могат да се приготвят за празник или детски рожден ден. Много се харесват на малките и могат да се декорират по различни начини, в зависимост от темата на празника.

Тези топчици са пълни със сладко от мляко и са забити на пръчиса, американците ги наричат „cake pops“. Имат страхотен вкус, винаги, когато ми остава време ги приготвям, а и моите племенници ги обужават. Ето я и рецептата…

Нужни продукти:

- Бишкоти или блат от торта с вкус и цвят, какъвто желаете. Аз в този случай съм използвала с вкус на ванилия.9

- 1 кутийка сладко от мляко. Аз съм използвала купено, но ако вие неможете да откриете съм ви оставила рецептата тук.

- Черен шоколад за растапяне.

- Шоколад за декориране.

- Клечки за шишчета.

 

Начин на приготвяне:

1. Пригответе бишкотата. Веднъж изпечена, поставете я в голям съд и използвайки вилица я разтрошете добре, както е показано на снимката.

2. Добавете сладкото от мляко и размесете добре.8

3. С получената смес оформете малки топчици и ги поставете върху хартия за печене.

4. Поставете ги в хладилника за да се охладят.

5. Разтопете черният шоколад в микровълновата или на водна пара.

6. Забийте на всяка топчица по една пръчица и ги изкъпете в разтопеният шоколад, докато не се покрият изцяло.

7. Поставете ги върху хартията.

8. Още веднъж изкъпете топките в шоколад.

9. Декорирайте по ваш вкус.

10. Оставете ги да изсъхне шоколадът.

fashionmix.eu%20