Таблица на важните за организма храни-всичкозанеяХраните, които консумираме не съдържат всички основни хранителни вещества, от които тялото се нуждае за да функционира нормално. За да знаем с точност количеството витамини, въглехидрати, минерали, фибри, протеини и калориите които всяка храна съдържа се смятат с таблица на храните и техните калории.

Хранителната таблица е много полезна, когато се спазва някоя диета за отслабване или за специални диети предназначени за някоя болест.

Всяка храна има уникални съставки и е добре да знаем какви елементи съдържа всяка една и количеството хранителни вещества, което поглъщаме за да подобрим нашите хранителни навици и да задоволим хранителните нужди на нашият организъм.

Витамините, минералите, протеините, антиоксидантите, различните видове мазнина и други вещества са определящи елементи за едно здравословно хранене и таблицата за калориите съдържащи се в основните храни ни показва до точност количеството калории на всяка една храна.

Друга важна функция, която изпълнява таблицата за калориите съдържащи се в основните храни е да ни информира за енергийната стойност (или калориите) на всяка храна, това е количеството калории, което ни дава всяка храна. Това е много важно за спортистите и диетите, които спазват. Калориите са една форма да измерваме енергията, която ни дават храните. Таблицата също е в помощ, ако спазваш диета за отслабване. Ако консумираш повече калории, отколкото се нуждае твоето тяло, се натрупват под формата на мазнина. Многото калории могат да доведът до проблеми с наднорменото тегло.

Почти всички храни са включени в таблицата за калориите съдържащи се в основните храни, но тези данни са само ориентировъчни. Не винаги са точни, тъй като зеленчуковите храни варират по своя състав в зависимост от почвата на, която са култивирани, времето за узряване, използването на пестициди и други фактори.

В интернет има калкулатори за изчисляване на калориите, така можете да проверите всеки плод, зеленчук, храна, сладко, колко калории садържа. Не се вманиачавайте, нужно е само да придобиете малка представа колко калории има всяка храна, за да контролирате по-лесно това, което консумирате.

Таблица за калориите съдържащи се в основните храни

Таблица за калориите съдържащи се в основните храни

 

fashionmix.eu%20