Много пъти не си даваме сметка, но през ноща е перфектният момент за да отделим време за външният си вид. Най-вероятно нашата полувинка вече гледа телевизия, децата вече са по леглата, а вие….сте готови за да постигнете резултатите, които винаги сте желали и то в много кратко време. По надолу са някой от съветите, за които ще имате време и ще се видите красиви, както винаги сте желали.

1. Намали времето, в което чистиш през вечерта:

Въпреки, че се връщате уморена от работа, вечеря, дискотека или от където и да е, преди да си легнете е хубаво да изтриете гримът от лицето си. Така ще избегнете появата на пъпчици или раздразнения по кожата. За да спестите време изпозвайте почистваща козметика, която почиства в дълбочина, ексфолира и оставя кожата сияеща. Това, което остава е само да хидратирате кожата.

Ако кожата ви е мазна, ви препоръчвам кремът да бъде от салицилова киселина. Ако имаш суха кожа, кремат да бъде с хиалуронова киселина. Последна стъпка: да сложим балсам на устните за да не се събудим с напукани устни сутринта.

2. Акнето намаля през вечерта:

Нищо неможе да попречи да се събудиш с тази голяма планина, точно там на челото, но има техники, които ще ти помогнат да намалиш подуването от вечерта до сутринта. Потопете крайчеца на един исоп (ароматичен храст) в топла вода (но не и вряла) и го задръжте три секунди върху върхът на пъпчицата. Горещината позволява да се отвори гнойната пъпка и да излезе нечистотията, така козметиката, която ще приложите след това ще дества много по-добре.

Следващата стъпка? Преди да си легнете, сложете с пръст точно върху пъпчицата обилно количество крем, който е специално предназначен за акне, за да може да я изсуши. На следващата сутрин, нанесете коректор, който съдържа салицилова киселина. Освен, че прикрива, заздравява акнето. Последно: нанесете „прах“ за да премахнете блясъка.

fashionmix.eu%20