Сладолед от ябълка-всичкозанеяТози сладолед от ябълка е много освежаващ точно за този сезон, а и здравословен. Рецептата е много лесна и това е една възможност за децата да приемат витамини през целият ден. С една забавна окраса (както е показано на снимката), сладоледите ще бъдат неустоим десерт и малките ще могат да се забавляват докато си ги хапват.

 

 

 

Нужни продукти:

- 5 ябълки сорт златна превъзходна

- сок от един лимон

- 150 гр. захар

- 25 мл. вода

- зален оцветител (за храни)

 

Начин на приготвяне:

1. Обелваме ябълките и ги разбиваме с миксера. Добавяме сокът от лимон и 20-те мл. вода. Разбъркваме добре за да се смесят продуктите.

2. На страна, завираме в един съд 5 мл. вода със захарта. Продължително разбъркваме и внимаваме да не загори. Оставяме да се изстуди и я смисаме с ябълките.

3. Минаваме течноста през сито за да се отстранят по-едрите парченца ябълка.

4. Запазваме малко от сместа в отделен съд и добавяме оцветителя. Разбъркваме добре за да се получи хомогенен цвят т.е. да се разнесе цвета равномерно.

5. Добавяме сместа в подходяща формичка, но не я пълним догоре.

6. Можем да декорираме с лозови пръчки (или каквито ни се намират под ръка). Използвайте алуминиево фолио за да покриете горната открита част на формичките т.е. да затапим формичката. Поставяме лозовите пръчки достатъчно на дълбоко за да не се движат.

7. Вече можем да поставим сладоледите във фризера.

8. След няколко часа изваждаме сладоледите, добавяме оцветената смес в зелено и ги връщаме отново във фризера за още няколко часа.

fashionmix.eu%20