Сладолед къпини и чийзкейк от зелен лимон-всичкозанеяКолко вкусни са сладоледите, когато е горещо и как се забавляват малките хапвайки си ги! Можем да се възсползваме през лятото да дадем на нашите деца домашно направен сладолед от плодове, който ще им хареса, а и ние ще останем доволни от факта, че е здравословен. Тъй като съдържат крем сирене, тези домашно направени сладоледи са много вкусни.

 

 

 

 

 

Нужни продукти:

ЗА СЛОЯТ ОТ КЪПИНИ

- 340 гр. пресни къпини

- 1 1/2 супени лъжици вода

- малко захар

 

ЗА СЛОЯТ ОТ ЧИЙЗКЕЙК

- 170 гр. крем сирене

- 4 супени лъжици прясно мляко

- 2 супени лъжици сок от прясно изцеден сок от зелен лимон

- 1/2 лъжичка настъргана кора от зелен лимон

- 1/2 чаена чаша захар

 

Начин на приготвяне:

1. В един съд на среден огън поставяме къпините с водата, разбърквайки от време на време, в продължение на 10-15 минути или Сладолед къпини и чийзкейк от зелен лимон-vsichkozaneqдокато могат да се разкъсат лесно с помоща на лъжица.

2. Ако е нужно добавете малко захар. Разбърквайте, докато захарта не се разтопи.

3. Разбийте ги с кухненски робот до получаването на пюре. Покрийте с фолио или капак и запазете сладкото в хладилника, докато изстине (най-малко за 30 минути).

4. Пригответе сместа за чийзкейка разбивайки крем сиренето, прясното мляко, сокът от зелен лимон, настърганите стърготини от кората на зеленият лимон и захарта на кристали. Оставете в хладилника докато не се изстуди добре.

5. За да направите сладоледа на пръчица използвайте формичка. Първо един слой пюре от къпини и после едни слой от чийзкейк. Оставете във фризера за една нощ.

6. За да отделите от формичката по-лесно сладоледа на пръчица, можете да поставите формичката в топла вода за няколко секунди.

 

Сладолед: къпини и чийзкейк от зелен лимон

fashionmix.eu%20