Във www.vsichkoZAneq.bg винаги сме се страрали да предлагаме възможно най-лесните рецепти, с които да спестите времем и усилия. Ето още една тук…

Дулсе де лече е карамелизирано мляко със захар. Този вид сладко се използва за направата на бонбони, глазура, добавка към кафе,чай или просто така като кремче за десерт с лека окраса.

 

Нужни продукти:

- 750 мл. пълномаслено прясно мляко
- 250 гр. захар
- щипка сода за хляб

 

Начин на приготвяне:

1. Кипваме прясното мляко на котлона.

2. Добавяме се содата и захарта и намаляваме котлонът.

3. Оставяме около час да покъкри млякото, докато не пожълтее и не започне да се сгъстява.

4. След това разбъркваме продължително да не загори, докато не придобие карамелен цвят и с вкус на карамел.

5. За да проверим, че сладкото е готово, поставяме капка от него в стуена чиния и ако се задържи значи е готово. Ако се получат мехурчета, няма проблем.

fashionmix.eu%20