Това, което никога не излиза от мода е здравата и лъскава коса. Да я имаш не е само предимство пред онези, които прекарват часове във фризиорският салон, но и изисква дневни грижи.

Да имаш здрава и секси коса без излишно третиране във фризьорският салон не е невъзможно. Стратегията е много лесна и ти оставям нужните стъпки в продължението.

 

Стратегия как да я поддържаш здрава

Третирайте я с нежност.

Мий косата си най-малко на всеки два дена. Ако се притесняваш, че косата ти може да изглежда мръсна ако не я миеш всеки ден, трябва да направиш усилие тъй като един от мотивите за омазняване на косата е честото и миене. Смени твоят обичаен шампоан с мек и подхранващ, който ще и възвърне здравината, която е загубила от честата полза на сешоар или други ежедневни манипулации.

Използвай защитни продукти.

Освен един добър ежедневен балсам, веднъж в седмицата и прави интензивно третиране. Ако твоята коса е изтънена и уязвима се нуждаеш от спрей без измиване, който дава обем и предпазва от сешоар.

Избери добри гребени.

Повечето жени използваме един и същ гребен в продължение на години, но старата и износена четка може да наруши епидермиса на косата. Затова, когато избираш нова четка, първо мини по вътрешната част на ръката си, ако те издраска не я купувай. За да срешиш твоята влажна коса, използвай гребен с редки зъбци. Избери много внимателно твоят сешоар: избери новите дизайни с електронен контрол на температурата. Ако си маниак на пресите за изправяне на косата, вземи си качествена, която няма да нарани твоята коса.

fashionmix.eu%20