Изненадай децата за следващият рожден ден като организираш една забавна и оригинална следобедна закуска от сандвичи. Използвайки формички за сандвичи (или курабийки) е най-бързият и лесен начин за да приготвиш сандвичи с различни форми като сърчица, рибки, звездички, пеперудки и т.н..

 

 

Използвай въображението си когато използваш формичките. Не всички сандвичи трябва да имат еднакви полувинки изрязани със същата формичка. Изрежи само горната филийка, а тази, която е отдолу я остави квадратна.

2

Друг път вместо да изрежеш двете филийки със една и съща формичка, можеш пак в същата форма но едната филийка да е по-малка от другата (изполвайки по-малка формичка). По този начин сандвичьт остава със същата форма но с предимството, че се вижда пълнежът.

3

 

Друг начин да се вижда пълнежа е като отрежиш само едната филийка, така долната част си остава квадратна, малко сладко за пълнеж и горната филийка може да е с форма на сърце или кръгче.

Също така можеш да направиш различни сандвичи използвайки, крем сирене, течен шоколад, фъстъчено масло върху една филийка навивайки  я така, че да се получи руло. Тези сандвичи тип руло могат да се декорират с цветна захар или използвайки оцветител в крем сиренето за да са по-привлекателни за децата.

fashionmix.eu%20