Тортата с моркови обикновенно одивлява много хора, които я пробват за първи път, тъй като съдържа зеленчук нейният вкус е възхитителен.

За да я приготвим най-добре е да настържим самите ние морковите, тъй като съм я приготвяла с купен настърган морков и резултатът не е толкова добър.

Пробвала съм различни рецепти за торта с моркови, но тази без съмнение е по-пухкава и много по-вкусна.

За да я покрием ще приготвим една глазура с крем сирене

 

Нужни продукти:

- 1 и 1/2 чаена чаша олио

- 1 и 1/2 чаена чаша захар

- 4 яйца

- 2 чаени чаши брашно

- 2 чаени чаши настъргани моркови

- 1/2 чаена чаша смляни орехи

- 2 лъжички мая

- 1 лъжичка бикарбонат

- 2 лъжички канела на прах

- 1/2 лъжичка сол

 

Нaчин на приготвяне:

1. В един съд смесвате захарта и олиото

2. В друг съд смесвате всички останали продукти

3. Добавете тази смес в предният съд, разбъркайте добре с една лъжица (без да разбивате).

4. Намажете формата, която ще използвате за печене във фурната с масло и изсипете сместа за сладкишът.

5. Сложете го във фурната на 180˚C за 35 минути или пробвайте с клечка за зъби дали е готов (трябва да бъде суха).

6. Оставете го да изстине и го покрийте с глазурата от крем сирене.

 

Глазура от крем сирене

- 250 гр. крем сирене (Филаделфия)

- 3 чаени чаши захар на кристали

-50 гр. масло

 

Разбийте добре всички продукти и покрийте тортата когато изстине.

fashionmix.eu%20