Тази седмица защо не се осмелиш и не приготвиш на твоите деца тези плодове от марципан, освен, че са превъзходни, изглеждат много добре. Марципанът има арабски произход, винаги е бил един превъзходен продукт, който се е консумирал в специални случаи, като празници или честване на важно събитие. Тези плодове от марципан са наистина много лесни за приготвяне, въпреки, че не изглеждат.

 

Нужни продукти:1

- 120 гр. обелени бадеми

- 200 гр. захар на кристали

- 1 белтък от яйце

- Оцветители за хранителни продукти

- Карамфил (подправка) за дръжчиците на плодовете

- Eсенция от бадеми

 

Начин на приготвяне:

1. Смелете бадемите, докато не постигнете консистенция на прах.22

2. Объркайте в един съд бадемовите стърготини, захарта на кристали, белтъкът на яйцето и есенция от бадеми. Смесете и размесете докато не се получи тесто.

3. Поставете го в пластмасова торбичка и го сложете в хлаилника за 1 час.

4. Разделете тестото на 4 части. Добавете на всяка една от нея различен оцветител.

5. С пръсти отупани в захар формирайте различни плодове. Декорирайте с карамфил дръжчицата на плодът.

6. За да избегнете тяхното изсушаване сложете ги в херметически съд.

 

Ако тестото ти е много меко, добави малко захар на кристали. Ако пък е много твърдо добави още белтък от яйце/а.

fashionmix.eu%20