Блестяща, нежна и лъскава коса е мечтата на всяка жена, но много пъти това изглежда невъзможно да се постигне. Купуваме кремове и третираме по всякакъв начин косата, че не само ни излиза скъпо, но и в много от случаите не получаваме очакваните резултати.

Заслужава си да пробвате тези нови и економични трикове да имате една разкошна коса и да спестите пари от скъпи процедури.

1. Напудрете вашите корени. Чуствате, че корените на косата ви са малко омазнени и нямате време да измиете косата си? С една четка за грим нанесете малко полупрозрачен прах и го разпръснете добре и готово, вече можете да излезете. Прахът матира омазнените зони и се смесва с останалата коса. Когато се приберете вкъщи, вече е задължително да я измиете.

2. Винаги парфюмирана. За да засилите действието на вашият парфюм, пръснете няколко капчици от вашият любим парфюм върху касата си. Минете непосредствено върху нея от корените до върховете. Ще усетите как вашата коса ще остане напоена с богат аромат за много часове.

3. Две в едно. Ако искате косата ви да изглежда блестяща и чиста от пърхот, смесете една част оцет с четири части газирана минерална вода,  приложете върху суха коса. Оставете го да дества в продължение на 15 минути и измийте косата както го правите обичайно.

4. Допълнителен блясък. Ако си миете косата с хладка вода или последното ви изплакване е с хладна вода, косата ви ще изглежда още по-блестяща и здрава. Защо? Много простичко: студената вода запечатва кутикула на косъмът, прави вашата коса покорна и силна.

5. Натурално овлажняване. Една отлична възможност за възстановяване на сухата коса е да приложите пюре от авокадо. Първо, измийте си косата както винаги, изплакнете добре и я извийте добре. След това, нанесете пюрето от авокадо, разделяйки косата кичур по кичур, оставете да действа 20 минути, изплакнете и изсушете. Мастната киселина на този плод прониква дълбоко във фибрата на косъма, подхранва го и възвръща неговата сила и блясък. Нанасяйте веднъж седмично.

fashionmix.eu%20