Когато стане студедо отолението става част от нашето ежедневие. Разбира се, да сме на топло, когато температурите са ниски е нещо, което всички искаме, но твоята коса със сигурност не е толкова доволна. Ако чустваш косата си суха, не губи време и я хидратирай възможно най-скоро.

 

Както във фризьорският салон

Използвай хидратиращи маски за коса върху чиста и суха коса. За да проникне дълбоко крема, сложи си найлонова шапчица на главата и отгоре навлажнена хавлия с топла вода. Има същият ефект като във фризьорският салон само, че е по-евтино.

Винаги под ръка

Имай в чекмеджето на офиса си хидратиращ крем за коса или подсилващ серум за да нанесеш на върховете. Когато видиш косата си суха и изтощена дай и шокова терапия, няма да ти отнеме повече от 5 минути, твоята коса го заслужава.

Остави я да диша

През ноща, ако си нанесла много пъти от продукта през целият ден, но си решила да не си миеш косата, разреши я добре за да падне остатъка от продукта. Един път на всеки 15 дена я мий с шампоан против пърхот, който ще почисти в дълбочина и ще отсрани всички нечистотии от балсама, който не е бил измит добре.

Една почивка от естетиката

Ако си започнала да използваш шапки, сваляй ги когато си в затворени помещения за да се проветри косата и кожата на главата да не се задушава. Ако можеш, среши я или с пръсти малко я раздвижи.

fashionmix.eu%20