Здравословни проблеми, семейни проблеми, липса на пари, дисконфорт на работното място…

За съжаление, понякога причите са много и в един момент се озоваваме в състояние на депресия.

Някой промени в начинът ти на живот могат да подобрят психическо състояние. Вземи под внимание следните съвети, дори и ако си подложена на терапия или взимаш антидепресанти: няма да ти струва нищо и със сигурност ще се почустваш по-добре.

Направи нещо за себе си и пребори депресията със следните начини.

Не се обвинявай. Тази е първата стъпка срещу борбата с депресията. Чуствата за вина няма да те отведът на никаде.

Говори с някой. Не е лесно, но да говориш за депресията с някой близък за теб човек е по-добре, от колкото да таиш всичко вътре в себе си. Емоционалната подкрепа е важна за да се пребориш с каквато и да е болест: твоето семейство и твоите приятели да са до теб и да ти помагат.

Прави упражнения. Със сигурност не се чустваш толкова ентусиазирана за да правиш упражнения, но да раздвижиш тялото си, неусетно ще те накара да се почустваш по-добре. Само с 30 минути на ден физическа активност, е доказано, че синтомите на депресия намаляват.

Спазвай здравословен режим на хранене. Има храни, които помагат за борбата срещу депресията, като въглехидратите и тези, които съдържат витамин D. Те повишават нивата на серотонина. Една здравословна диета не само ще се отрази на твоето физическо състояние, но и ще повиши твоето емоционално състояние.

Отложи важните решения. Депресията много пъти променя нашата гледна точка и ни кара да виждаме нещата по негативен начин: затова, избягвай да бъдеш импулсивна, когато трябва да взимаш важни решения на твоето работно място или в личен план, докато не се почустваш по-добре.

Грижи се за твоето здраве. Ако се чустваш потиснат, сигурно си оставил на страна и грижите за твоето здраве. Това не трябва да е така: депресията може да се усложни ако страдаш от някой заболявания като диабет или сърдечни проблеми.

Избягвай дрогата и алкохолът. Тези могат да се считат като един вид форма за да се преодолеят проблемите, но това е огромна грешка. Да попаднеш в света на дрогата и алкохола няма да направи нищо друго освен да навреди на твоето здраве.

Спи правилно. Разбираемо е, че се чустваш зле ако спиш по два часа на ден. Затова, отпочивай си за да възвърнеш твоята енергия и да започнеш да се възстановяваш.

Рутина. Когато оставаш в къщи цял ден по пижама, набележи си нещо, някакво действие, което да правиш всеки ден в един и същ час: може да бъде разходка в градината или да излезеш на покупки, това ще те разсее.

fashionmix.eu%20