Всички знаем, че гримирането не е лесна или приятна задача, но е нещо, което трябва да правим ако искаме да се видим малко по-хубави. Така е, нали? Всяка от нас има малки неща, които не ни харесват или ни притесняват, но гримът може да бъде наш съюзник за да направи така, че те да изчезнат.

Всеки недостатък може да бъде прикрит или изтрит, ако  използваме по правилен начин козметиката. Пъпчици, венички, петна…? Забрави за всичко това. Коректорите не се продават в разнообразна гама цветове, затова да откриеш този тон, който най-добре ще приляга на цветът на лицето ти не е лесна задача.

Също така, не всичко коректори са подходящи за различните видове недостатъци, които искаме да прикрием. Днес ще ви покажа как да прикриете някой от тези нежелани недостатъци.

 

Венички.

Могат да се премахнат много лесно като нанесете зелен коректор. Този цвят премахва всички зачервявания, синини и т.н..

Белези.

Логично, трябва да се нанесе бежов цвят, който да съвпада с цвета на кожата ти. Червените белези изискват зелен коректор.

Пъпчици.

Текстурата на коректора за пъпчиците трябва да бъде плътна и покриваща. Цветът, който се използва е бежов и трябва да се търси тонът, който е най-близък до този на твоята кожа на лицето.

Светли петна.

В този случай се търси сияещ бежов цвят (т.е. да не е матов) или леко да оранжевее. Тези цветове също се използват за прикриването на черни кръгове и торбички под очите.

Тъмни петна.

Имам предвит, тези петна, които имат тъмно кафяви цвят или жълтеникав. Трябва да се обработят с коректор на цвят леко виолетов.

fashionmix.eu%20