Казват, че погледът ни издава, дори много повече от това, което можем да кажем или покажем чрез езикът на тялото. Всяка от нас, можеби иска да има големи очи, симетрични и в нашият любим цвят, но това не зависи от нас.

Идеята не е да се отчаеш, напротив. Това, което можем да изберем е гримът, хубавото при него е, че можем да се научим как да прикриваме малките дефекти. Ако твоите очи са разделени, събрани или много вдлъбнати, можеш да ги „корегираш“ с няколко прости трика, които ви оставям в продължението.

1

Очите, когато са разделени: най-доброто е да нанесем опушен грим, така ще изглеждат по-приближени едно към друго. Основните правила са: тъмните сенки се прилагат на горният клепач до вътрешният ъгъл на окото. Белите сенки, придават илюзия за оголемяване на окото, затова ще ги нанесем в горната част на окото (над клепача и под веждата). Вашите най-добри съюзници са: очната линия, която трябва да нанесете до крайчеца на окото и спиралата, която трябва да нанесете само отгоре.

Очите, когато са много сближени: зоната, където е вътрешният ъгъл на окото, трябва да бъде по-светла, така, че нанасяме по-светли сенки там за да изглежда, че разтоянието между едното и другото око е по-голяма. Един трик: очертайте клепача до слепоочието и спиралата я нанесете само в крайната част на горните мигли.

Очите, когато са вдлъбнати: използвайте светли цветове или обратното за да изглеждат по-вдлъбнати, защото тъмните цветове придават дълбочина на окото. Забравете за тенденциите на опушеният грим, само ще предаде още повече дълбочина. Използвайте очна линия за да сгъстите линията на миглите и запомнете, че блясъкът ще помогне на окото да изглежда видимо по изпъкнало.

fashionmix.eu%20