6Когато решаваме, че е време да свалим някое килце и имаме волята да го направим, имаме навика сами да избираме кои храни трябва да премахнем от нашето меню и коя е най-здравословната храна. Много пъти го правим без да сме запознати с темата и е възможно да изключим някой важен елемент от нашето меню, които не би трябвало.

Тази е причината поради, която най-правилното, което можем да направим преди да започнем диета е да посетим диетолог, за да избегнем допускането на грешки в нашият режим на хранене. Да знаем какво трябва и какво не трябва да правим.

 

„Всичко за нея“ ви оставя един списък с най-често срещаните грешки, когато сами си проектираме нашата лична диета.

- Най-честата е забраната на някой храни, когато най-правилното е да не се примахва нищо, а да се определи само количеството.

- Трябва да изработиш план. Въпреки, че знаеш с какво трябва да се храниш по време на закуска, обяд и вечеря, също трябва да уточниш с какво ще се храниш по време на работа или когато излезеш на вечеря в някой ресторант. Ако не изработиш една добра стратегия, със сигурност ще се изкушиш и ще започнеш да се храниш както преди.

- Консумиране на много храни с ниско съдържание на калории. Взимаш решение да се храниш с повече плодове и зеленчуци, но тъй като са нискокалорични, решаваш да ги консумираш в голямо количество. Това, че нямат толкова много калории не означава, че не се събират.

- Можеш да спазваш една диета без никакво баланс. За да свалиш килограми, главното е да се научиш да се храниш балансирано. Едно определено количестово протеини, мазнини и въглехирати дневно.

-Резки промени на твоето хранене. Избягвай резките промени в начина на хранене, давайки на твоето тяло време да се адаптира е основното за да постигнеш успех в една диета.

- Неправилно хранене. Много диетолози потвърждават, че да чустваш глад е един от най-лощите неприятели за загубата на тегло. Най-доброро за да загубиш килограми е да консумираш на малки порции ниско калорична храна на всеки 3-4 часа.

 

Ако мислиш да започнеш план за отслабване и не искаш да си играеш с твоето здраве, препоръчващо е да посетиш диетолог, който ще те посъветва какви храни трябва да приемаш и в какво количество.

 

Това са най-често срещаните грешки, когато започвате диета.

fashionmix.eu%20