Въпреки, че си сигурна, кои са твоите цели за достигането на перфектните килограми и коя диета да спазваш е възможно да правиш нещо, което не е добре и то без да го знаеш, в крайна сметка ще се провалиш и без да постигнеш поставените от теб цели. Ще разгледаме кои са основните грешки, които можеш да допуснеш при спазването на твоята диета.

Първа грешка е да спазваш преписана диета. Една диета представена в някое списание или в някоя web страница може да бъде възприета само като направляваща. В нея не са изчислени, твоето  телесно тегло, метаболизма ти или твоите лични цели. Затова е нужно да я модифицираш за да съвпада с твоите интереси и нужди.

Ако си културист или тренираш мускулите си не е добра идея да се храниш със всякакъв вид храна. Ако трябва да консумираш голямо количество калории трябва да го направиш по интелигентен начин. Опитай се да контролираш въглехидратите, протеините и мазнините, които консумираш.

Също така, трябва да се храниш по няколко пъти на ден за да ускориш метаболизма си. Разбира се, че да се храните прекалено малко не е един от най-добрият избор. В съответсвие, че увеличаваш мускулната маса трябва да увеличиш в съотносителна форма твоето консумиране на калории, т.е. повече мускул, повече съответна храна.

Много вярват, че всички мазнини са неприятел, ако искаш да поддържаш в добро физическо състояние тялото си. Това не е така. Трябва да избягваш само трансмазнините и да консумираш в малки количества наситени мазнини. Съществуват други видове мазнини като мононенаситни и полиненаситни, които са определящи за да водите една уравновесена диета.

Друга грешка много често срещана е да вярваш, че добавките могат да заменят една добра диета. Приемането на въглехидрати и фибри чрез хапчета никога не е толкова полезно, колкото ако ги приемате чрез храната. Превърнете храната в наи-важното за вашата диета и само добави добавки ако ти го препоръча твоят личен доктор или твоят личен треньор.

Ключовата точка за да изпълниш всички поставени цели във фитнеса е да се храниш по интелигентен начин, т.е. да знаеш какви елементи трябва да приемаш. Колкото и часове да прекарваш във фитнеса няма да ти послужат, ако не обърнеш внимание на това, с което се храниш.

Късмет!!!

fashionmix.eu%20