Когато искаш да забременееш са много въпросите и опасенията, които са в главата ти, събрано с всички, които се правят на експерти и си дават мнението, те обърква до такава степен, че незнаеш какво да правиш. Днес ще ти покажа наи-честите митове за плодородието.

Когато имаш правилната информация, взимането на решение да забременеш не е толкова сложно, но ако възникнат съмнения те могат да бъдат стресиращи за теб и ще бъде много по-трудно да забременееш; прегледай тези митове и ако все още имаш въпроси, разреши ги с някой експерт.

 

Митове за плодовитостта

Безплодна ли съм?: когато желаеш да забременееш искаш да стане от първият опит, не бъди нетърпелива и не мисли, че си безплодна. Помни, че това може да го диагностицира само един лекар и един от критериите за да се назначи такова изследване е ако след една година след започването на опитите неможеш да зачениш.

Поза: това, че използваш точно определена поза по време на половият акт не ти гарантира, че ще забременееш.

Ако не получа оргазъм не мога да забременея?: това са две различни състояния за една и съща тема. Оргазмът е свързан със задоволяването на жената не влияе на зачеването.

По колко пъти на седмица трябва да опитваме?: това зависи от ритъма на двойката, въпреки, че колкото повече пъти опитвате, възможностите се увеличават; но това неможе да се преварне в източник на стрес, така, че е по-добре да не мислиш за това, колко пъти трябва да го направиш за да забременееш, а най-добре се наслаждавайте на момента с твоят партньор.

Момченце или момиченце?: не съществува никаква поза, нито ден от седмицата, които да оказват влияние в този аспект, така, че трябва да имаш доверие само на хромозомите, тъй като те са които определят полът на бебето.

Тези, между още толкова много известни вярвания във всяка държава, са най-често срещаните, когато става въпрос за зачеване. Ако знаеш други сподели ги с нас като коментар.

fashionmix.eu%20