Ние жените изпълняваме една жизнена функция и тя е да дарим живот. Но разбирасе, усилието да се грижим за нашето тяло се помрачава от промените, които претърпява по време на бременността. Коремът расте, има хормонални изменения, подуват се краката….Всъщност всичко това няма да се промени, но можете да направите неща, с които да поддаржате вашата фигура. Как? Само трябва да продължите да четете.

В НАЧАЛОТО НА БРЕМЕННОСТА

Какво се прави: Използвайте добри кремове за изглаждане на кожата и против стрии, защото предотвратяването им е най-доброто уръжие. Нанасяйте ги ежедневно. Спете по осем часа и спазвай стриктно часовете за хранене. Следобедната почивка е много важна, по два, два часа и половина. Ако работата ви не го позволява, направете го през почивните ви дни.

Какво да избягваме: Рисковано поведение, като например груб спорт, който може да повлияе на плодът. Затова, още при първа липса на менструация, трябва да посетиш гинеколог, преди да рискувате с този вид практика. По този начин, ако вие практикувате всекидневно някой спорт, можете да продължите, но бъдете внимателни.

Една идея: Дневните раходки ще подобрят тонусът на тялото ви и психичното ви състояние. Сащо така е и добра идея за поддаржането на добра линия и предотвратяването на разширени вени.

 

ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТА

Майки във формаКакво се прави: Ако искате да предотвратите проблемите с разшитените вени, дръжте на високо вашите крака, възможно най-много време, посредством табуретка или когато сте легнали използвайте възглавничка на която да поставите вашите крака.

Какво да избягваме: Пушенето, кафето и принудителното хранене са вредни, колкото повече килца качваме (без позволените 9 за бременноста) ще имаме повече разширена кожа след раждането. Запомнете, че кожата на вашият корем претърпява голям натиск провокиран от разтежа на плодът. Избягвай аромотерапията в банята по време на цялата бременност.

Една идея: Плуването е най-добрият спорт по време на бременноста. Внимавай, когато се хвърляш с главата напред във водата, едно притискане на корема може да е много опасно. Най-добре използвате стълбите за да предотвратите рискове.

fashionmix.eu%20