Косата…Коя жена не е страдала поне веднъж на тази тема? Всички. В стремежът си да изглежда брилянтна, красива и здрава правим неща, които не трябва и последиците винаги са, че се влушава проблема. В този случай ще ти разкажа малко повече за мазната коса. Да, тази, която изглежда зле и никога незнаем какво да правим за да разрешим проблема. Днес ще ти дам информация, която не трябва да пренебрегваш.

1. Първото, което трябва да знаеш е, че можеш да имаш мазна коса не само по наследство. Този досаден проблем може да се дължи също на „външни фактори“ като на диетата, на която си подложена, хормонни промени, всеизвестни по време на бременност, менопауза и менструалният период който всеки месец минаваме.

2. Една много честа грешка, която правят всички, които страдат от мазна коса е да я мият всекидневно за да премахнат мазнината. Вместо да подобрят външният вид на косата, миенето и всеки ден стимулира мастните жлези, които правят така, че косата се омазнява още повече.

Най-добре е да се мие на всеки 2-3 дена със специален шампоан, които съдържа евкалипт, розмарин или есенция от мента. Винаги казваме, че повечето продукти не са нужни и че може да се спести използвайки икономични трикове.

3. На всеки 15 дена, прилагай чай от лайка, мента и мащерка за да я поддържаш здрава и чиста. После я измий, както го правиш обичайно. Запомни, че това е много важно в наши дни, когато използваме толкова много продукти и мръсотията е зад всеки ъгъл.

На края, трябва да познаваш добре твоята коса преди да навравиш каквото и да е с нея. Няма да се подобри външният ти вид, нито ще разрешиш специфичният проблем, ако не разбере от какво по-точно се нуждае твоята коса. След като си пробвала различни методи и твоята коса продължава да си е същата, допитай се до твоят стилист за да ти направи цялостни изследвания и а да ти назначи лечение и нужните продукти.

fashionmix.eu%20