Кръгчета пържена ябълкаПържената ябълка на кръгчета е един много предпочитан  десерт както от малки така и от големи. Освен това е много бърза и лесна за приготвяне рецепта. Ако ти харесва канелата, можеш да поръсиш малко отгоре.

 

 

 

 

Кръгчета пържена ябълка

Нужни продукти:

- 2 ябълки (няма значение от сорта)

- 10 гр. масло

- 75 гр. брашно (нормално)

- 3-4 лъжици прясно мляко

- 1 средноголямо яйце

- 1 лъжичка мая

- 1 пакетче захарна ванилия

- 2 лъжици захар (за сместа в която ще накиснем кръгчетата)

- 1 струйка сок от лимон за да не се окислят

- захар за поръсване

- олио за пържене

123

Начин на приготвяне:

1. Обелете и одстранете семките на ябълките, отрежете ги на шайби, но не много тънки и добавете струйка лимон и 2 лъжици захар. Размесете всичко много добре и оставете да се накиснат за половин час.

2. Разтопете маслото и го изсипете в един съд, добавете ванилената захар. Разбъркайте с бъркалка, добавете млякото, яйцето и продължете да разбърквате. Добавете брашното, предварително смесено с маята и смесете всичко много добре. Ако сместа стане много гъста (това зависи от вида на брашното, което използваме), добавете още малко мляко.

3. Овалете ябълките в сместа, от двете страни. В един тиган с достатъчно олио (което да не е прекалено горещо), изпържете първо от едната страна и после от другата.

4. При ваденето от олиото ги поставете в чиния предварително заслана с абсорбираща хартия. Когато се охладят ги поръсете със захар. Могат да се консумират топли или студени и по двата начина са невероятно вкусни!

fashionmix.eu%20