Колкото и да не ни харесва трябва да си признаем, че: телесната мазнина е важна за нашият организъм. Тя е изолатор на топлината и е нашият основен източник енергийни запаси.

Мястото, където се съхранява и количеството, което се съхранява е индикатор за добро или лошо здраве. Натрупаната мазнина в корема не само, че е неприятна гледка, но и указва рискове за здравето.

Мазнината, която се намира в корема е по-опасна за здравето, отколкото тази, която се натрупва в ханша. Тогава, какво е това, което поражда този обезпокоителен корем? Как можем да стопим мазнината в него?

Застоялият живот, стресът, хормоните,  ендокринната система и лошото хранене са само едни от факторите, които благоприятстват за образуването на коремната мазнина.

За да избегнем тази ситуация и да се отървем от този досаден корем ви оставям няколко съвета:

#Хидратация. Важно е, защото предотвратява натрупването на течности.

#Хранене. Избягвай консумирането на наситени мазнини, прости захари и злоупотребата с калории е нужно за да предотвратиш натрупването на коремна мазнина.

#Упражнения. Най-доброто в този случай е реализирането на упражнения като аеробика, тъй като предизвиква голямо изразходване на калории. Също е добре и вдигането на тежести, за да подобриш стойката си и да забързаш метаболизма си.

#Почивка. Трябва да имаш време за себе си. Това помага за намалянето на стреса и хормоните подобряват своето състояние във връзка с изгарянето на коремната мазнина.

Трябва прогресивно да се премахне натрупаната мазнина в зоната на корема и не само от естетична глена точка, но и за да запазим нашето здраве.

fashionmix.eu%20