Кексче Зайче-zajenata-vsichkozaneqКак ви се струва това забавно зайче с карамелени ушички? Само трябва да принтирате шаблона, да го изрежите и залепите с няколко капки лепило. Тук съм ви оставила шаблона за да можете да направите муцунката, чернобяла или цветна, както на вас ви харесва.

Веднъж вече като имате шаблона, можем да се захванем с направата на кексчето. Можете да използвате следната рецепта за кексче с вкус на ванилия:

 

 

 

 

Нужни продукти:

- 115 гр. масло2

- 220 гр. бяла захар

- 3 яйца

- 200 гр. брашно

- 1 лъжичка мая

- 120 мл. прясно мляко

- 1 лъжичка ванилия

- 325 гр. захар на кристали

 

За да направите сместа:

Трябва да пресеете брашното с маята в един съд, отделете на страна. След това, разбиваме маслото със захарта докато стане category67кремовидно и добавяме яйцата. Разбиваме лека полека, докато не се получи хомогенна смес. Добавяме брашното, прясното мляко и ванилията. Разбиваме добре. Добавете сместа във формичките до половината и печете на 180˚C в продължение на 30 минути.

 

За да направите крема:

Смисате захарта на кристали, маслото и прясното мляко. Разбивате на висока скорост.

 

За направата на ушичките:

Аз ги направих с „Candy Melts“. Като бонбонки са и с много силен аромат на ванилия. Ние се нуждаем от бял цвят и розов. Ако ги няма във вашият град, можете да ги закупите on-line.

Поставяме пръчиците върху хартия за печене. Разтапяме  белия Candy Melts на водна пара. Веднъж разтопено, рисуваме ушичките с шприц така както е показано. Когато бялата част изсъхне, разтопяваме розовата Candy Melts и рисуваме вътрешната част на учичките.

Веднъж като ушичките са изсъхнали добре можете да ги забучите върху кексчето. Вече имаш десерта готов!

fashionmix.eu%20