В тази публикация ще ви покажа стъпка по стъпка и със снимки как се прави състезателна количка за декорация на торта.

 

 

 

Нужни продукти:

- фондан (бял и черен)

- точилка

- оцветител за храна

- шпатула за полирането на фондана

-лепило от  трагакант (Е413)

- фино царевично брашно (за да избегнеш залепването на фондана)

- малък нож

- малки кръгли формички в различен размер

- малка четка за рисуване

- формичка за правене на топчици

- линийка

- една малка пластмасова торбичка

1

1-ва стъпка

Добавете оцветител на белият фондан, но оставете една малка част бял неоцветен фондант за окраса. Използвай, какъвто цвят ти харесва. Формирай една топка. Разтегни я и едната страна да бъде по-тънка. Формата на количката трябва да бъде с дължина 8 см.

2

2-ра стъпка

Притесни от всички страни количката, използвайки шпатула за фондан. Постави количката в найлоновата торбичка за да не изсъхне. Остави я на една страна, докато приготвяш останалите части за количката.

3

3-та стъпка

Разточи друга част от оцветеният фондан до дебелина 2мм. . Отрежи с нож задното крило на колата и го остави на страна да изсъхне. Направи няколко крила, ако когато го поставяш се счупи, да имаш в резерва. Задното крило на колата трябва да бъде по-голямо от ширината на самата кола.

4

4-та стъпка

Разточи черният фондан до 5 мм. дебелина. Използвайки кръгли формичи, отрежи два малки кръга и два по-големи. Маркирай центъра на всяко колело, със сламка. Остави ги на страна да изсъхнат.

5

5-та стъпка

Разточи белият фондан, нека бъде много тънък. Изрежи една ивица използвайки линийката. Не отрязвай бялото кръкче докато не дойде 9-та стъпка

6

6-та стъпка

Извади количката от пластмасовата торбичка. С четката добави малко лепило и постави бялата лентичка в центъра на количката. Изрежи с нож остатъците от ивицата, които са излишни. С инструмент за правене на топчици, притисни леко в центъра на колата, където ще поставим пилотът.

7

7-ма стъпка

С малко черен фондан оформи топчица. Осигури се, че влиза в дупчицата. Намажи я с малко лепило и я залепи. Отрежи малко бял фондант във формата на лентичка и я залепи на черната топчица. Остави на страна да изсъхне.

8

8-ма стъпка

Когато гумите на количката са почти изсъхнали ги залепи с трагаканта (лепилото). Малките гимички са за отпреде, а големите постави отзад.

9

9-та стъпка

Направи две малки топчици от същият цвят като на количката и ги оформи цилиндрично. Залепи ги в задната част на колата, от двете страни на бялата лентичка. Добави още малко лепило и залепи задното крило на количката. За финал отрежи едно бяло кръгче и го залепи в предната част на колата.

10

Когато фонданът изсъхне можеш да напишеш номерът на колата върху бялото кръгче с флумастер за храна.

11

За да направиш лепилото се нуждаеш от следното:

- 1 супена лъжица трагант на прах

- 30 лъжички охладена преварена вода

- пластмасов съд (за да поставиш готовото лепило)

 

Смеси прахът с водата в пластмасовият съд. Затвори с тапа и го раздрусай добре. Остави го да престои цяла нощ в хладилника, за да се превърне в гел. Може да се пази в хладилника до 2 седмици. Ако е твърде гъсто може да се добави малко вода.

fashionmix.eu%20