Малко остана до Великден, в някой държави е обичай децата да търсят яйцата, които е оставил Великденският Заек. Много весели и забавни преживявания са да видим как нашите деца бягайки из цялата къща или двор ги търсят (яйцата). Така, че…защо не отделите няколко часа за да реализирате тази дейност.

В много случаи сме толкова заети с работата и в къщи, че всичко се превръща в една рутина. Затова да реализирате някой различни занимания с малките не е никак зле. В продължението, ще ви покажем как да украсите яйца с вашите деца.

 

Как да украсим яйца за Великден

Материали

Да украсите яйца за Великден е много лесно и за реализацията са нужни малко материали.

- Яйца

- Четка

- Вода

- Лепило

- Вестник или тоалетна хартия

- Акварелни боички

 

31

Процедура

Продупчи с карафица едно яйце и направи една малка дупка. Нужно е за да изпразните съдържанието. Измии го добре с вода за да не остане ни остатък. Остави го да изсъхне и вече имаш основата за да започнеш.

Сега е моментът да започнеш да го увиваш с хартия. Смеси лепило с малко вода, не желаем лепилото да стане много воднисто за да не загуби способноста си да лепи. Поощри твоите деца да нанесът лепилото с четка за боички или пръсти. (За мен е много забавно да ги наблюдавам как го правят с пръсти и как им полепва хартията по пръстчетата).

Добавяйте редувайки лепило и хартия, но се придържайте към формата на яйцето. Когато яйцето е достигнало желаният размер, завърши нанасяйки няколко пласта само лепило.

 

32

Остави го да изсъхне 1-2 дена. Не започвай да оцветяваш, докато лепилото не изсъхне нацяло, ако ли не ще се развали.

Можеш да боядисаш яйцата за Великден с цветовете, които ти харесват, правейки различни форми, като линии, кръгове и т.н.. За по-големите деца ще е интересно първо да направят шарките с молив и после да оцветят с боички.

Ще се решиш ли да прекараш няколко забавни часа с твоите деца, правейки яйчица за Великден? Няма съмнение, че ще си изкарат страхотно този ден.

fashionmix.eu%20