вегетарианство-всичкозанеяАргументите за и против воденето на вегетариански живот са много. При всички случаи, този път няма да влизаме в дебати и ще посъветваме тези, които искат да се отдалечът от месото. Ако искатe да направитe важна промяна във вашият начин на хранене, в тази статия ще ви остава някой съвети как да станете вегетарианци. Промяната може да бъде трудна (промяната в режимът на хранене никога не е лесна). Тези съвети ще ви помогнат.

 

 

 

Как да започнем вегетариански начин на живот?

Преди всичко е важно да подчертаем един основен фактор: мотивацията. Веднъж след като сте започнали един вегетариански начин на живот, трябва да си припомняте защо взехте това решение. Също така, трябва да знаете какво да си сготвите, това е много важно, когато искате да се превърнете във вегетарианци. Затова, преди да започнете живот с храни, които не съдържат месо, ви преворъчвам да потърсите много вкусни и хранителни рецепти.

Не е нужно да смените изцяло менюто си от днес за утре. Да знаете да измествате е ключът за успехa. Само е въпрос на изобритателност и да посетите някой специализирани магазини за да откриете всички нужни продукти, които могат да заменят месото. Например тофуто (китайска храна, подобна на сиренето, но приготвено от соево мляко) е един от най-изполваните продукти във вегетарианската кухня. В ориенталската кухня е типична храна, която ни предлага голямо количество протеин.

Препоръчвам ви да започнете с избягването на консумиране на червено месо. После намалете приема на свинско и пилешко месо. За начало е предпочитано да прибавите само една вегетарианска рецепта на ден или няколко пъти на седмица. После завочнете прогресивно да увеличавате количеството вегетариански ястия. По този начин ще дадеш време на твоето тяло да се приспособи на твоят нов хранителен режим.

fashionmix.eu%20