Нашето тяло има ограничен брой калории, от които се нуждае за да поддържа нормално тегло. Нужните калории зависят от височината, теглото, годините, пола на човекът и неговата активност. Когато консумираш повече калории, от колкото твоето тяло се нуждае, качваш килограми. Колко влияе консумирането на алкохолни напитки? Днес ще ти разкажа по какъв начин алкохолът влияе на твоите килограми.

Алкохолът може да се превърне в източник на нежелани калории, поради, което провокира качването на теглото. Изследванията доказаха, че в кратък период алкохолните напитки стимулират приемането на храната, а и също може да повишът чуството за глад. В крайна сметка, хората имат повече апетит, когато консумират алкохол.

Умереното консумиране на алкохолни напитки е ключов момент за контролирането или загубата на килограми. Една балансирана диета ще ти помогне да спреш гладът и да поддържаш по здравословен начин твоето тегло. Алкохолът не е считан като нужна съставна част към една здравословна диета: съдържа голямо количество калории, а също така въздейства негативно върху нашето здраве.

Ако искаш да консумираш алкохол, намали количеството и честотата, с която го правиш. Ако правиш диета, трябва да 2контролираш калориите на това,  което приемаш. Ако искаш да намалиш енергийното количество, можеш да избереш тези питиета с по-малко алкохол и по-малко количество захар. Използвайки сок или вода намаляш много калории.

Някой внушения за да ограничите приемането на калории е питие без алкохол, подобно на напитка с алкохол. Също така, избирай версии „light“. В този случай помни, че също трябва да контролираш консумацията му. Опитай се да имаш в наличност вода за да засити твоята жажда и се научи да се наслаждаваш на напитката за да трае повече време.

На схемата можеш да се запознаеш с количеството калории на 100 мл. на някой алкохолни напитки.

fashionmix.eu%20