диета-всичкозанеяВ целият свят милиони и милиони хора в този момент завършват някакъв вид диета. Ако е била успешна, веднъж завършен хранителният режим, който е бил започнат са загубени желаните килограми. Но предизвикателството започва едва тогава: да избегнем възстановяването на загубените килограми.

Какво да направя за да не възстановя свалените килограми? Всички знаем, че след приключването на една диета, грижите са как да запамим това тегло. Това е най-трудната част, дори по-трудна от самата диета. Тази част е свързана с първата (диетата) и за да функционират и двете, трябва да вземеш мерки, които обхващат и двете.

На първо място се опитай да не бъде толкова стриктна твоята диета. Единственото нещо, което ще постигнеш е да гладуваш и след края на диетата много бързо ще възстановиш килограмите. Ако обичаш сладките и храни от вида на чипс, отбележи си един ден от седмицата, когато можеш да се насладиш на един вкусен хамбургер или едно парче шоколадова торта, за да може процесът на диетата да е постепенен и прогресивен.

Много е важно да си даваш почивки в диетата. Това, което имам в предвид е да разнообразяваш менюто с вкусотийки. Ако днес си ентусиазирана да хапнеш салата от грах и картови, които отговарят на диетата ти за днес, можеш да се разнообразиш като си приготвиш една питчица от праз или омлет с бяло цвекло. Можеш да пригодиш диетата по твой вкус, това е основното за да можеш да се адаптираш към нея.

На последно място, трябва да се храниш целесъобразно. Оценявай всичко, с което се храниш. На обяд или вечеря, наслаждавай се на храната и я здъвквай много добре, за се чустваш сита и доволна от това с което се храниш. Така ще се заситиш с по-малко храна и после няма да е нуждо да си дояждаш с нещо друго.

Ключово е да не разделяш диетата на под-диета. Опитай се да спазваш една адекватна диета и подходяща за теб, без да се насилваш за да има крайният резултат дълготраен ефект. Така ще свикнеш с този режим на хранене и ще избегнеш възстановяването на загубените килца.

fashionmix.eu%20