Когато трябва да започнем диета и погледнем позволените храни, има такива, които липсват: сладките, хамбургерите, пържените картофи, пицата и още много.  Всички те са много изкушителни, но знаем, че не трябва да ги консумираме много често за да можем да поддържаме нашата фигура и да се грижим за нашето здраве.

Защо пържените картофи са неустоими и са препоръчителни да се консумират понякога? Всичко щеше да е много по-лесно, ако най-вкусните храни бяха здравословни за нашият организъм, но знаем, че не е така. Причината, че сме привлечени от захарите и мазните храни е кодирано в нашият ген

В едно проучване в „University of Dundee“ (Великобритания), учените реализираха един тест на храните върху сто деца на възраст между 4 и 10 години и забелязали, че между различните възможности, главно избирали тези храни, които не са здравословни. В заключение от проведеното изследване, едно 63% от население се раждат с така нареченият „ген на затлъстяването„, който ни кара на едно хранене да приемем със сто калории в повече от необходимите.

Но също така има и още причини, които обясняват защо това, което е най-вкусно се напълнява. Мазните храни, като например баничките, са толкова вкусни защото пораждат едно усещане за наслада в нашата уста. Според експертите, когато се ограничи консумирането на мазнина, до известна степен се губи тази сензация.

Как за вкусотиите няма нищо написано, има хора, които имат късмета да се наслаждават на здравословните храни, като например плодовете. Ако този не е твоят случай, навиците винаги могат да помогнат: започни да консумираш повече плодове и зеленчуци, всеки ден и ще забележиш как твоят организъм свиква с тях.

fashionmix.eu%20