Фибрата е полезна за здравето и трябва да я добавим постепенно към нашата диета. Но защо е толкова полезна фибрата?

 

Преборва запека

Фибрата е специално полезна за хора, които страдат от запек. Един храносмилателен проблем, който засяга много хора, най-вече жени и проблема се влушава с възрастта. В действителност запичането е симптом, не болест. Може да бъде последица за много патологияи. Главно е функционално състояние и произхождащо от следните причини: диетични, социални, емоционални; и различни причини като: злоупотреба с някой лекарства, особенно с някой слабителни и специално с ниското съдържание на фибри в диетата.

За да разрешите този проблем е крайно необходимо да повишите количеството фибри във вашата храна, да правите физически упражнения и да пиете достатъчно вода.

Ако страдате от запек, преди да използвате какъвто и да е медикамент, първо пробвайте да приемате достатъчно количество фибри

на ден.

 

Предпазвате от болести

Доказано е, че една богата диета от фибри предпазва от рак на дебелото черво. Точно в държавите, където диетата е богата на фибри, този тип рак се среща много рядко. Съставните части на фибрата ни защитават от тази болест чрез премахването на жлъчните киселини.

5

Но консумирането на фибри има още много полезни качества за здравето: способност да намалява нивата на холестерол в кръвта, намалява рисковете от развиване на сърдечно-съдови болести. Според едно изследване, приема на 10 г. фибри дневно намаля с 14% възможностите за боледуване от коронарни болести.

fashionmix.eu%20