В крак с модата, гримът изглежда толкова важен, колкото и дрехите. А, ако не беше така дизайнерите и известните марки нямаше да търсят за своите дефилета и представяния най-добрите стилисти на света. Нали?

Много от нас, неможем да си позволим лукса да посещаваме всеки ден стилист и гримьор, затова трябва да се научим да го правим самите ние. Днес ще ти дам различни съвети как да се научиш да прикриваш онези малки дефекти, които ти отнемат съня.

Ключовото в ефекта фотошоп е да знаете как да нанесете правилно основата за да получите натурален резултат, който да покрие добре. Когато нанасяте основата, Max Factor препоръчва да започнете от носът следвайки навън на лицето. Забрави за ползването на тампони за нанасяне на фон дьо тен, защото могат да оставят черти. Най-добрият начин да го направиш е директно с пръсти.

В списанията и рекламните кампании никога няма да видиш една пъпчица, но това не означава, че не е там. Въпреки, че гримът не прави чудеса, можеш да го замаскираш използвайки следното правило: нанеси малко основа с пръсти, наблягайки върху пъпчицата. Притисни леко, но не я изстисквай, ни препоръчва Гато, официалният гримьор на Maybelline.

За да прикриеш розацеята или използвай основа специално преназначена или задействай универсалният трик: използвай зелен коректор, най-добре неутрализира този цвят.

За тъмните кръгове под очите имайте в предвид това правило: светлите цветове дават обширност на погледа (използвай ги, ако имаш малки очи или вдлъбнати), а тъмните цветове дават дълбочина (перфектни са за да намалите обема на изпъкналите очи).

За устните, запомни: бляскавите цветове дават повече обем, а тъмните и матови намалят размера. Ако искаш да подчертаеш своята чуственост, нанеси перлен блясък в средата на горната устна с формата на V.

fashionmix.eu%20