Емпанада с ябълка и канела-за жената-vsichkozaneqТази рецепта за емпанада с ябълки и канела е толкова лесна и ще се хареса на малките, тъй като емпанадата става отвън хрупкава и отвътре сладка. Също така се добавят мини маршмелоу към плънката. А малките могат да се забавляват в кухнята пълнейки емпанадите.

 

 

 

Нужни продукти:Емпанада с ябълка и канела-за жената

- за 8 емпанади тесто за емпанада или домашно направено тесто

- 2 зелени ябълки

- 1 супена лъжица канела на прах

- 1/2 лъжичка индийско орехче

- 2 супени лъжици кафява захар

- 2 чаени чаши мини маршмелоу

- 1/2 лъжичка екстракт от ванилия

- 1 яйце

 

Начин на приготвяне:

1. Отрежете ябълките на тънки полумесеци. Поставете ги в един тиган и добавете ванилията и кафявата захар. Запържете ги на Емпанада с ябълка и канела-vsichkozaneq-за женатасреден огън в продължение на 5 минути, докато леко омекнат ябълките.

2. Поставете изпържените полумесеци от ябълки в един съд и ги съхранете за 15 минути в хладилника. През това време загрейте фурната на 190˚C.

3. Разпределете плънката от ябълки за 8 емпанади. Поставете по две супени лъжици мини маршмелоу и затворете емпанадите.

4. Използвайки вилица можете да запечатате краищата на емпанадите за да не излезе пълнежът.

5. Поставете емпанадите в една тавичка и ги намажете с разбитото яйце, използвайки четка.

6. Печете в продължение на 15-20 минути или докато не прецените, че са готови.

7. Напудрете леко с канела и сервирайте.

fashionmix.eu%20