Знаеш ли за какво говоря, когато казвам калифорнийски кичури? А, когато казвам tie & dye? Мислиш ли, че е едно и също? Има хора, които ги бъркат, но калифорнийските кичури и tie & dye не са едно и също.

Основни разлики

Двата типа прически имат различен цвят и тяхният look има много разлики, въпреки, че на пръв поглед не изглежда така. Това, по което ги бъркат е, че и двете са тъмни в корените и светли в краищата, но в крайна сметка са много различни.

С калифорнийските кичури се иска да се постигне възможно най-натурален резултат, също така да се даде светлина и блясък на косата.

С tie & dye се иска да се постигне по-ярък цвят без да се иска да се постигне кичури, които осветяват косата. Все още ли имаш колебания? Продължи да четеш.

2

Преход между корените и краищата

Главните разлики, които трябва да разграничим между двата стила прехода между корените и краищата. За калифорнийските кичури еградирането се прави в три цвята следвайки корените, които са тъмни, към средата, която е с междинен цвят и краищата са светли.

Докато tie & dye подчертава само два цвята следвайки от корените, които са тъмни, косата е до раменете и краищата са по-светли, но от същият тон или от друг цвят, на който както му харесва.

Грижи за косата

Както единият стил така и другият изискват да си боядисаш косата, затова са ти нужни специални грижи за твоята коса.

Най-засегнатите зони са в средата и в краищата на косата, така, че не трябва да липсват дневни грижи и най-вече върху тези зони. Как да я хидратираш? С маска специално предназначена за суха, изтощена или боядисана коса.

3

А на мен ще ми отива ли този лоок?

Можеби след като прочете тази статия се питаш дали ще ти отива този стил. За да ти отива трябва да знаеш, че както калифорнийските кичури така и tie & dye изискват среднодълга коса.

Препоръчвам ти твоята коса да е с умерена дължина така, че дава свободно движение на косата ти, така  ще стои по-добре цветът и ще изглеждаш зашеметяващо.

Ще се усмелиш ли на някой от тези два looks? Кой ти харесва повече? Разкажи ни!

fashionmix.eu%20