Приготвя се от зелен банан и наистина е много лесно за приготвяне. Тази рецепта е типична за карибските страни, а на нас ни харесва да ви показваме рецепти от целият свят.

 

 

Нужни продукти:2

- 2 зелени банана

- зехтин за пържене

- сол на вкус

- чесън, черен пипер или други подправки по ваш вкус

 

Приготовление:

1. Обелват се бананите и се режат на средно големи колелца (шайби).3

2. Загрейте в един тиган достатъчно зехтин, който да може да покрие резенчетата.

3. Пържи бананите докато не започнат да стават жълти.

4. Поставете ги върху хартия за печене.

5. Притеснете всяко едно бананено кръгче с хаванче или точилка, но внимавайте да не се разкъсат.

6. Подправете кръкчетата от банани добавяйки им чесън или каквото вие желаете.

7. Върнете ги да се пържат, докато не придобият златист цвят (1-2 минути от всяка страна).

8. Поставете ги върху хартия и ги подправете още веднъж ако желаете.

fashionmix.eu%20