Пабло Неруда каза: „Могат да отрежат всички цвета, но немогат да спрат пролетта“ и ако го свържем с контекста на днешната тема, има смисъл. Пролетта е най-чаканият сезон от хиляди хора по целият свят. А за да се почустваш по-добре, днес ще ти дадем някой съвети за следната диета, „изчистване на токсините през пролетта“, защото твоята фигура неможе да спре пролетта.

Пролетта ни кара да свалим някоя друга дреха. Време е да оставим някой храни на една страна и да се заемем с излишните килограми. Затова не е излишно да се подложим на една детоксираща диета за да пречистим организма и да свалим някой килограм по здравословен начин. Ще видим някой от препоръчителните храни за през пролетта и да се подготвим за лятото.

 

Топли зърнени закуски

2.1Може да звучи странно, трика, който ни препоръчват експертите за контролиране на теглото е свързан с калоричните нива на топлите зърнени закуски в сравнение със сухите. Например топлите зърнени закуски съдържат 300 калории, а сухите достигат 1400 калории. Според изследванията, топлите зърнени закуски ти дават повече енергия и те поддържат сит до обяд.

 

Консумиране на плодове

2.2Консумирането на плодове е много полезно за детоксикиране на тялото. През пролетта, ягодите са истински хит и със своят червен цвят се вписват много добре в пейзажа. Ще те снабдят с фибри и витамин C през целият ден. Една чинийка с ягоди са много подходящи за този сезон.

 

 

Здравословни салати

2.3Експерти от “Northwestern Memorial Hospital“, Чикаго ни съветват, че една от стратегиите за една детоксикираща диета е консумирането на храни, които ти дават чуство за ситост, затова са препоръчителни салатите. Например, можеш да си приготвиш много богата и вкусна салата, която включва маруля, домати, целина или краставица и малко сирене моцарела за да и придадеш вкус.

 

Натурални сокове

За никой не е тайна високото ниво на калории, което съдържат газираните напитки, които консумираме дневно. Имат важни 2.4последици върху здравето като затлъстяването. За да изглеждаш добре в твоите дрехи през пролетта и да си по-сигурна в себе си, трябва да захвършиш този тип напитки, които не са полезни и ги замени с зелен чай. Зеленият чай има много ползи за здравето, без да броим, че може да бъде едно добро разхладително за тези дни с по-високи температури.

 

Включи череният боб в твоята диета

2.5Въпреки, че за някой не е много приятно, но е хубаво да включиш череният боб към менюто си. Той е богат на фибри и протеини и ни помага да сме сити през целият ден. Потърси някой рецепти, които ще направят по привлекателна този тип храна. Има многобройни видове салати и са невероятно вкусни.

 

 

Тези са някой от многото храни, които можеш да включиш в твоята детоксикираща диета през пролетта. След тази диета ще можеш да захварлиш всички зимни дрехи, да се облечеш пролетно, да си поставиш онази светла блуза без да се притесняваш, защото вече си във форма.

Успех!

fashionmix.eu%20