Много пъти говорим за усложненията, които се получават от затлъстяването, познаваме рисковете и въпреки това неможем да достигнем до идеалните килограми.

Факт е, че много пъти се концентрираме да бъдем под идеалните килограми и не знаем, че това да сме под нормалните килограми не е здравословно.

Да страдаш от недохранване е почти толкова опасно, колкото да си с наднормено тегло. Когато индекса на телесна мазнина (ИТМ) е по-малко от 18,5 означава, че имаш проблем.

Ето и една листа от здравословни проблеми до които води прекалената слабост:

#Слаба имунна система. Когато си под нормалните килограми е възможно да не консумираш нужното количество хранитени вещества и това отслабва твоята имунна система.

#Загуба на мускулна маса. Когато загубата на килограми се дължи на болест или заради ограничение на храната, хората, които вече са слаби, възможноста да загубят мускулна маса е голяма. Подрастващите,които все още са в период на растеж да са под нормалните за тях килограми може да доведе до много лошо мускулно развитие.

#Загуба на коса. Твоята коса, както която и да е друга част от твоето тяло, се нуждае от определено количество хранителни вещества. Когато не се дават, косата отслабва и пада.

#Остеопороза. Рискът от счупване или нараняване е голям. Ако си спортист това е голям риск и жените, които са минали менопаузата рискът да страдат от остеропороза е още по-голям.

#Анемиа. Се получава, когато тялото не може да транспортира нужното количество кислород до червените кръвни телца. Главно е резултат от липса на желязо; ефекти – прави така, че се чустваш, изтощен, замаян и изморен.

#Нередовен месечен цикъл. Когато ти липсва енергия и хранителни вещества, твоят менструален цикъл може да стане нередовен или да спре (което се нарича аменореа).

#Усложнения на бременноста или трудности при забременяване. Ще имаш проблеми при зачеването, ако не си в нормани килограми. А, ако вече си бременна може да бъде голям риск за твоето бебе да си много слаба.

fashionmix.eu%20