Да преминем на плодове пречистваща диета-всичкозанеяПречистващите диети са специално създадени да пречистят организма и да възстановят равновесието на тялото. Пречистващата диета е диета, която провокира възобновяване на тялото, премахвайки бързо и ефикасно токсините от него.

Също е подходяща за сваляне на килограми или дезинтоксикация, ако искаме да оставим някой лоши хранителни навици и да започнем здравословен начин на живот.

Съществуват много видове пречистващи диети, но между всички тях най-ефикасна и здравословна е диетата от плодове и зеленчуци. Може да бъде само от плодове или ако желаем можем да добавим и зеленчуци в диетата.

 

Пречистваща диета от плодове

Диетата от плодове е един натурален лечител, който се състои от консумиране само на плодове в продължение на няколко дена. Не се отнася само до консумиране един или два пъти в седмицата след всяко хранене, а да се консумират само плодове.

Плодовете съдържат много вода, витамини и минерали. Голямото внасяне на течности провокира диуретичен ефект, който изхвърля токсините от организма. Всички органи, които са свързани с храносмилането са облагодетелствани от това. Богатството на фибри съдържащо се в плодовете повишава чревното движение, постигайки освобождаване на нечистотиите в червата.

Който и да е сезонен плод може да се използва за този вид диети, в предпочитание да са пресни и без пестициди.

Плодовете трябва да се консумират сурови, ако не сте сигурни в техният произход е добре да отстраните кората им.

Препоръчителното количество плодове е между един и два и половина килограма дневно.

Тази пречистваща диета може да продължи до дванадесет дена, ако е контролирана от специалист. Нормалното е между два и пет дена.

Освен плодовете, трябва да приемаме и много вода, можем да приемаме и сок от плодове. Също така е препоръчително да добавим и чайове към диетата.

Да преминем на плодове: пречистваща диета

 

fashionmix.eu%20