Веднъж изпечена и изстинала бисквитката вече можете да я декорирате.

Има различни видове глазури: Royal Icing от целувка (която се втвърдява) и друга по-нежна (Icing), която не съдържа белтък от яйце и е по-кремовидна.

Royal Icing е глазура за бисквитки, тъй като е по-твърда и  по-лесна за изпозване, когато става въпрос за декоация с много детайли.

Icing има по-добър вкус и е по-кремовидна. Тази глазура е идеална за декориране на торти, пасти, кексчета.

Веднъж като е приготвена глазурата можете да добавите оцветител на прах, гел или какъвто имате под ръка, за да не развалите глазурата.

Ето и няколко рецепти за глазури.

 

Глазура Royal Icing

Нужни съставки:

- 2 белтъка от яйце

- 2 чаени чаши (330 гр.) захар на кристали

- 2 лъжички сок от лимон

 

Начин на приготвяне:

1. Разбиват се белтъците на сняг заедно с лимоновият сок.

2. Добавяйте захар малко по малко и разбъркайте добре.

3. Трябва да се използва незабавно или да я сложите в съд, който се затваря с капак, тък като става много твърда, ако се остави на въздух.

Ако я предпочиташ малко по-течна, могат да се добавят няколко капки вода, но постепенно, за да не се промени рязко структурата на глазурата.

 

Глазура Icing

Нужни продукти:

- 500 гр. захар на кристали

- 1/2 (100 гр.) чаена чаша растително масло

- 1/2 (113 гр.) чаена чаша масло

- 1 лъжичка екстракт ванилия

- 2 лъжици прясно мляко

 

Начин на приготвяне:

1. Смеси краве маслото с растителното масло.

2. Добави ванилията.

3. Малко по малко добавяй захарта.

4. Когато всичката захар се е смесила добре, глазурата на външен вид изглежда суха.

5. Добавете прясното мляко и продължете да разбърквате.

Съхранявай в хладилник, в съд с капак. Може да се съхранява дo не повече от 2 седмици.

fashionmix.eu%20