Нашата кожа е много важна, тъй като е отражение на  нашето здраве. Да видим човек с влушено състояние на кожата не винаги е симптом на застаряване. Зад това могат да се крият лоши хранителни навици, липса на хранителни вещества, пушенето, липсата на физическа активност, които те отдалечават от воденето на един здравословен живот.

За да бъде предпазващ орган на цялото тяло, кожата е изложена на много вредни фактори. Известните свободни радикали са един от тях и ако искаш да имаш една здрава кожа е важно да вземеш предпазни мерки за да не бъде засегната. Това, което ще рече, че грижите за нашата кожа никога не са излишни.

Всяка храна, която добавяш към твоето меню, оказва влияние на твоето тяло. Тъй като кожата е най-големият орган на тялото, изисква голямо количество хранителни елементи за да бъде здрава и в добро състояние. Затова правилното хранене е важен съюзник за кожата.

Основно има три хранителни елемента, от които кожата се нуждае за да бъде хубава и здрава: коензим Q10, витамини и минерали. Тези три елемента можеш да ги получиш с едно балансирано хранене, в което са включени плодове и зеленчуци.

Но има един много подходящ елемент, който може да ти бъде от помощ в грижите за твоята кожа: киселото мляко. Консумирането на кисело мляко сутрин и вечер е основното, от което твоята кожа може да почерпи горепосочените елементи, нужни за нейното добро здравословно състояние.

Започни твоят ден с кисело мляко, храни се балансирано, приемай достатъчно течности, прави физически упражнения: ще забележиш как твоята кожа ще ти се отблагодари.

fashionmix.eu%20